joi, 2 iunie 2011

1 mai muncitoresc

Cine: Cipri si eu
Data: 1 mai
Unde: Muntii Baraolt

Am cacat steagu' cu 1 mai anul asta. Si spun asta pentru ca desi ne doaream atat de mult sa mergem undeva (cu cortul), atata am tot stat si calculat si pana la urma n-am facut nimic. Sau aproape nimic, caci, ca sa nu fie cauza pierduta am zis sa facem o miscare in Baraolt. Respectiv, eu sa alerg cam de-un semi-maraton iar Cipri sa ma insoteasca cu bita. Asa ca, pornim la drum hotarati, printre gratare incinse si gagici la Soare.

Prin padure

Joska pe tanc

Adăugaţi o legendă



Intorsi inapoi in Sfantu am facut si noi un gratar dupa care, intamplator, ne-am intalnit cu Diana care tocmai mergea la o tura de bita la Valcele. Asa ca am insotit-o si eu cu trotineta mea.


Lucru bun de remarcat mon'cher, e faptul ca ne civilizam. Din zeci de gratargii care si-au petrecut ziua rumegand sorici de porc, sa nu vezi tu gunoi? Deci da, daca se vrea, se poate!

Mtb in Piatra Mare

Cand: 13.05.2011
Unde: masivul Piatra Mare
Cine: Nicu, Balan si eu

Discutand cu Balan pe seara, stabiliram noi repede sa ziua urmatoare sa facem o tura de bita in Piatra mare. Asa ca, a ramas sa ne intalnim la 11 la iesirea din Brasov spre Bucuresti.
Eu am zis ca merg in Brasov cu bicicleta, ca de-abia ma mai plimb putin. S-apai cum nici bani n-aveam, a fost unica solutie. Asa ca, cu o oaresce intarziere la noua jumate am plecat de-acasa spre Brasov. Ruta urmata a fost Sfantu-Ilieni-Dobolii de Jos-Podu' Olt-Harman-Brasov-Sacele.
Bitei mele de coclauri, fiind in perioada de renovare, nu merge sa-i schimbi foile, frana de spate e "dezactivata" din cauza 8-ului, furca e intepenita....nici nu mai continui. Ideea e ca am lasat rusinea deoparte si am pus vesta aia reflectorizanta pe mine, caci n-as fi vrut ca vreun cascat sa ma faca terci. Si deci, dupa 1 ora si 5 minute eram in brasov, iar intr-o ora si 20 eram la iesirea din Sacele spre Bucuresti. Acolo m-am intalnit cu baietii dupa care am plecat spre Dambu' Morii, planul fiind sa urcam pe drumul familial.

Nicu si Balan

Piatra Mare
 Greu la deal nenica, mai ales cand nu-ti merge schimbatorul cum trebuie. Dupa o vreme de pedalat a trebui sa ma dau jos de pe ea caci era imposibil sa mai stai pe ea. Despre bitele baietilor nu zic nimic, a lu' Nicu costa cat o masina, oficial cantareste 9,6 kg, e frumoasa, e draguta, e tot ce vrei. Cred ca numa' nu te masturbeaza. A mea, Tancu' Secuiesc, are 19,5 kile. Pare ea fabricata mai prin al doilea razboi mondial da' e solida. Intr-atat de solida incat, daca intru cu ea in tine, ramai cu sechele pe viata.
Si deci, la deal eu mai mult am impins decat am pedalat.

La punctul de belvedere

La Soare

Greu nene la deal cu tancu, daca n-am pomenit iara toti apostolii....baietii erau mai mereu in fata mea, astfel incat nici nu-i prea vedeam. Ca idee, ca sa ma mandresc putin, am ajuns sus mai repede decat timpul scris pe indicator. La cabana am facut o mica pauza, am stat la Soare, am facut poze, vremea a fost idilica, se vedea frumos pana la mine-n sat.

Baietii cu parapanta

Cabana Piatra Mare

Dupa cabana, a urmat poate partea cea mai nasoala, s-anume urcarea pe varf. Toata astea din cauza zapezii in care, daca aveai noroc sa te scufunzi, ajungeai pana la sold. Si cand esti in pantalaloni scurti si adidasi nu-i cel mai placut, mai ales ca-i zgrunturoasa ca naiba.



Bucegii se vedeau idilic


Poza de varf
 Ca idee, nu stiu cate tancuri ca ale mele au ajuns sa se spijine pe indicatorul ala. Cat chin am tras de la cabana pana in varf nu de multe ori am patit. Pe langa zapada si poteca abrupta, era o gheata cat toate zilele. Mai la tot pasul pe jos iti venea sa stai....dar daca nu-i si putin greu, n-are farmec. Vorba lu' nenea Valean, "Hard work.There are no shortcuts". Am abatut planul initial, acela de a cobora la Azuga si am coborat pe la cascada Tamina. A urmat o coborare de vis...





Aaaa, sa nu uit, am reusit sa fut si-o tranta. Nu chiar in cap, da' nici mult n-a trebuit. (multumiri Dianei pentru casca). Ajuns la DN 1, am facut o sesiune de trena. Mai precis Balan a dus trena, eu am stat ultimul. Daca am inteles bine din spusele lui, pana-n Brasov la crasma, am scos o medie de 46 de ora, ceea ce nu-i chiar rau. In Brasov am baut o bere la Ohaba, dupa care Nicu s-a dus la treaba lui, Balan pleca la Balea la concurs de schi iar eu spre casa. Pentru mine au urmat alti 35 de km pana acasa.
A fost o tura foarte faina, n-am avut cuvinte sa le multumesc baietilor ca m-au luat cu ei. La finalul zilei am avut o moaca fericita si in jur de 130 de km adunati.

Duatlon Alpinsport

Eveniment: Duatlon Alpinsport
Data: 08.05.2011
Unde: Sfantu Gheorghe

No ca venira si zilele satului si cu ele duatlonul organizat cu aceasta ocazie. Prea multe nu sunt de comentat, organizarea a fost perfecta, traseul ok. Proba a constat in 3 km alergare, 10 bicicleta urmati iara de 3 alergare.
Problema a fost cu mine, caci in seara precedenta am sarbatorit ziua soramii si a lu' Cipri astfel incat in ziua concursului am fost mort de-a binelea. La start, lume destul de multa, in ciuda vremii mohorate.
Cel mai nasol a fost durerea aia de pateu care m-a luat putin dupa start, o durere cum n-am mai simtit vreodata in viata mea. Am terminat concursul indoit ca litera C.
Multumiri speciale lu' Cipri pentru bicicleta imprumutata si pentru galerie. Alte multumiri speciale lu' Vlad si parintilor, tot pentru imbarbatare.




Concurentul cu nr. 43, ne miscam si noi mai cu talent?!

Si daca la prima alergare am ramas rau in urma, la bicicleta am recuperat destul de mult. La pedalat nu ma durea atat de tare, astfel incat am intrecut niscaiva concurenti. Chiar daca eu eram cu mtb si ei cu cursiera. Da' asta a tinut numai cat am fost pe bicicleta, caci la a doua alergare am pierdut toate pozitiile pe care le-am castigat, si inca ceva deasupra.


No ui' ce moaca de impins vagoane aveam
Ce-i ciudat e ca, in momente d-astea mereu iti zici: "eu nu mai fumez niciodata" aviz amatorilor ca eu m-am lasat. Sau deja celebrul "nu mai beau niciodata". Evident, dupa concurs am fost irecuperabil, asa ca ne-am dus in targ, la un ceai de hamei.
Concluzia e una singura, cine vrea concursuri si mai ales performanta, sa stea acasa pe curu' lui si sa se odihneasca, macar in noaptea dinaintea concursului.