miercuri, 13 iulie 2011

Saint George Mtb Marathon

Cand: 06.05.2011

Unde: Sfantu Gheorghe, Muntii Baraolt

Cine: eu, ajutat de echipa tehnica (Cipri); alte cateva zeci de participanti


Scurrt pe doi, un concurs foarte fain. Voie buna, organizare cum trebuie, traseu grozav. Cum am aflat in ultima clipa de el, m-am inscris in dimineata concursului direct la stand. Am fost asistat de echipa tehnica, a.k.a Cipri care avea in rucsac tot ce-mi trebuie. Ideea era ca dupa start el sa plece la Sugas-Bai, sa urce sus pe Gorgo si cand trec sa faca poze.
Asa ca, dupa o scurta incalzire ne-am aliniat la start unde, inghesuiala mare mon'cher. Tot soiu' de biciclete, care mai de care mai complicate si mai "ultimu' racnet". De pe unele lipsea numa' aparatul de belit cariciu'....poate ca aveau si d-ala dar l-au uitat acasa.
Eu m-am dat cu o versiune mult imbunatatita a Tancului Secuiesc. Noua versiune, denumita Tancu Secuiesc RS Deluxe, are un cadru usor de Cr-Mo, restu' componentelor fiind Suntour si Dia Compe. De la bita veche am pastrat numai jentile si butucii, care erau ok.
Lasand chestiile astea complicate la o parte, la bita am muncit mult, ziua concursului fiind oarecum si ziua testului. Adica ziua care sa-mi confirme daca am facut sau nu treaba buna...... si am facut bag de seama caci nici de-atunci n-am mai mesterit nimic la ea, cu exceptia monoblocului.


Incalzirea
 Si deci, am concurat la tura lunga, denumita "Profi". (ce pompos suna, s-au umflat ficatii-n mine). Astfel, am avut de parcurs 43 de km si 1100 m. diferenta de nivel. Cei mai multi au fost inscrisi la tura medie, existand si o proba de familie. Idee foarte buna dealtfel.

Harta traseului

Inscrierea

Cu echipa tehnica

No, asadar, startul s-a dat la 11 (parca). O prima bucata spre iesirea din oras am mers cu militia in fata, cu girofare si tot ce vrei. Am vazut si o tranta urata, destul cat sa-mi aduca aminte ce voi pati daca casc gura.
Traseul per total a fost mai mult decat ok, si cu coborari tehnice, si cu urcari tari. Cam mult push-bike mi s-a parut, asta insa e parerea mea personala. O alta parte care mi-a placut e ca au facut fotografii cat cuprinde.
Al doilea post de realimentare ar fi putut sa fie putin mai repede, dar a fost ok si asa.



 Intr-una din urcari, pedalam eu ce pedalam, cand, raman prost la cum trece o tipa pe langa mine. Ma uit putin, imi zic ca o ajung si pedalez mai departe. Peste 100 metri cum pedalam eu asa in sictir, iara trece o tipa. Ma sa-mi fut una, asta deja e nesimtire. Atunci am realizat ca eu am pornit prea tare la start si defapt acuma eram cam taiat. Asa ca m-am concentrat putin si in urmatoarele 5-10 minute mi-am revenit, mi-am gasit ritmul, dupa care a urmat o perioada in care am vajait pe langa altii.
Cu noroiul a fost ok, o portiune a fost unde a fost mai maricel, dar in rest acceptabil.




Am terminat concursul pe 11 la categoria mea, ceea ce nu-i chiar rau pentru primul concurs de mtb adevarat la care particip. Cu Cipri nu m-am intalnit pe traseu, el a fost prezent sus in varf dar noi am trecut cumva prin spatele varfului la nici 50 m.
Dupa concurs, putin rupt de Soare
Dupa concurs, eu n-am mai asteptat premierea si am plecat cu Cipri direct la Bixad, sa ma refac in apa minerala alaturi de o bere rece. Acolo ne-am intalnit cu Diana, Madalin, Ana, Bebe, Zamostica si Grisu. Am facut baie, ne-am ingramadit 8 insi in masina lu' Cipri ca a venit plaoia, am sarbatorit-o pe Ana, am povestit, dupa care am venit acasa. (voi pune si ceva poze de acolo)

Ca si plusuri: inscriere ieftina, posibilitate de a spala bita dupa concurs, medalii si diplome pentru toata lumea, puncte de alimenate bine dotate, mancare, poze la greu, trasee pentru toata lumea, tombola (unde am si castigat o pompa), tricou inscriptionat.
Minusuri: cam mult push-bike, in al doilea punct de alimentare mergea niste ulei de lant.
Per total un concurs foarte fain, si la anu' facem act de prezenta in mod sigur.

Ture faine!

"Prima" evadare

Cine: Andi, Cipri si eu

Cand: 11.06.2011

Traseu: Sfantu-Moacsa-Cernat-Targu Secuiesc-Turia-Balvanyos-Bixad-Micfalau-Malnas-Olteni-Sfantu.

No ca s-a infaptuit si prima tura de bita a celor 3 crai. Adevarul e ca era planificata de ceva vreme, doar ca am fost sabotati de coatele lu' Cipri. S-apoi am scos-o si pe Andi de la naftalina.
Si deci, pe langa traseul descris planul initial mai includea o urcare la Sfanta Ana sau o baie in apa termala la Bixad, asta asa, pentru divertisment. Asa ca, iata-ne reuniti in formula magica de 3, echipati pana-n dinti. Voi lasa pozele sa vorbeasca caci la turele de bita nu-s parca atat de multe de povestit, s-apoi tre' sa marturisesc ca suntem putin in urma cu blogul. Cu alte cuvinte, vorba lunga saracia secuiului.

Spre Moacsa

In buricu' Targului

Desi aratam ciudat cu vestele alea verzi pe noi, cu profunda sinceritate trebuie sa marturisesc ca, nu-s prostii domne. Mai ales pe drumuri national/europene, si mai ales cand e pielea ta in joc. Adica vine vreun cascat aburind a alcool sau vreo pizda proasta de Bucuresti in vreun "chiu7" si te face praf. Desigur, doar ca ai vesta pe tine nu inseamna ca nu poti avea norocu', dar conteaza mult. Adica se vede de pe Luna.
Si pentru ca traim in Romania, pentru inca 20 de ani de acum incolo (cam asta e cea mai optimista previziune   vis-a-vis de respectul pentru "ceilalti participanti la trafic") ,noi o recomandam cu caldura pe drumurile circulate, macar pe ultimul ins din pluton.

Bodocu' in departare
 De la Cernat la Targu' ne-a plouat usurel, astfel incat absorbantul ala mare din pantalonii de bita (denumit generic burete) s-a umplut cu apa. La Targu am facut o scurta pauza cat am intrat in Kaufland sa luam ceva dulcegarii, apoi am plecat mai departe. Si pentru ca cel de sus ne iubeste, portiunea pana la Balvanyos am prins-o cu vant din plin. Din fata.


La trena

Cipri a cam tras cu coatele. Asa ca daca vi se pare ca sta mai ciudat pe bita, e din cauza lor

Aproape de Balvanyos
 La Balvanyos am ajuns exact la fix. Caci s-a pus de o ploaie torentiala ca-n filme. Asa ca ne-am pus si noi la o bere, asa, de compensatie.


Dupa o bere si cateva dulcegarii s-a oprit si ploaia. Asa ca, am sarit rapid "in şa" si i-am dat la deal. Caci de la Balvanyos asta urmeaza daca vrei sa treci "dincolo".

Poza de grup, cu ursu' Yoghi

Balvanyos din inaltime

Sus la fostu' sanatoriu


 De la sanatoriu a urmat o coborare prelungita, de vreo 15 km, pana dincolo la Bixad. Soseaua in sine e praf, ca dupa razboi. Pacat de zona asta si de frumusetile pe care le ascunde.

Lasand in urma Bixadul

De la Bixad, au urmat alti 35 de km pana acasa, pe care i-am parcurs destul de rapid. De partea astalalta a muntelui vremea a fost perfecta. Am ajuns acasa in prag de seara, multumiti de tura facuta. Fapt pentru care ne-am autosesizat si ne-am dat dreptul la o bere.
Per total, am vrut sa scoatem o medie de 20 la ora. Ne-a iesit un 19 cinstit. Si un 110 km si mai cinstiti. Poate au fost putin cam multi pentru Andi, caci am luat-o cam fara antrenament.  No da' s-a recuperat rapid, s-apoi, sunt convins ca mai daunator decat statul (roman, in picioare, degeaba, de-ampulea si in orice alta forma) nu e.

Pana la urmatoarea aventura biciclistica, sosele fara dobitoci va (imi) urez!