miercuri, 15 februarie 2012

Lăcăuți cu biţa

Cine: Eu și cu Biţa
Când: 14/08/2011


...sa întâmplat deja de multișor și nu prea îmi mai aduc aminte decât că m-am simțit extrem de bine  acolo pe coclaurile minunate ale Vrancei.
Am fost singur, deoarece Tuti a plecat cu Dan în Bucegi la alergat, pentru a se pregăti pentru maraton și cum eu nu aveam ce cauta cu ei, căci i-aș fi încurcat doar, am hotărât sa ies singur.
Am pornit de dimineața și astfel aveam la dispoziție toata ziua pentru tura asta, deci nu prea m-am grabit.
Totdeauna mi-am dorit sa am timp sa ma bucur din plin de natura asta sălbatică și trista totodată, sa am timp sa o admir și sa ma simt una cu ea.
Ei...pot zice ca de data asta mi-a cam ieșit!
Am putut admira în liniște, oh da!...liniște, peisaje, munți, dealuri, păduri, pășuni, tufe, turme de oi și m-am putut întinde în iarba deasa și uscata de soarele torid din acea perioada a anului.
Aș putea face asta 365 de zile pe an fie vara, fie iarna.
Dar din păcate nu e posibil pentru ca trebuie și noi cumva sa ne câștigăm o pâine și sa îmbogățim pe unii și alții, sa aibă din ce-și lua "gipane" cu care sa meargă "la munte" unde sa își umple burțile umflate cu mici și bere...
Muncești ca sclavul și dacă îi spui ca sâmbăta ai avea nevoie de liber, se uita în tavan după fulgerul ce la trăsnit iar după câteva secunde de stat pe gânduri iți spune, "ok" dar sa fie ultima oara, de parca sâmbăta nu ar fi liberă  defapt!
În fine, hai sa ii las pe ăștia deoparte acum căci stric postarea cu ei, mi-oi descărca eu cu alta ocazie supărarea pe ei!
Am pornit de acasă din Sfântu pe biță parcurgând, ~37 km pe sosea pana la ieșirea din Covasna, de aici, ~16 km. pe forestier după care  ~8 Km.pe coclauri pe unde am mai făcut și ceva pushbike.
 Aveți aici, Harta Traseului, făcută  cu aproximație deoarece nu am GPS, poate in viitorul apropiat voi reuși să îmi iau unul si atunci pot garanta ca hărțile mele nu va vor ghida greșit! Dar până atunci luați cu voi harta si busola căci e mai sănătos. Defapt nu trebuie sa lipsească din rucsac niciodată aceste accesorii, indiferent de traseul ce îl abordezi. In fine...
Traseul este marcat cu bulina albastra și începe din stațiunea Covasna - Golul Covasnei - Valea Basca Mare - Dealul Chiisoara - Vf. Lăcăuți(1777m)
Cam prost marcajul dar, dacă o ții pe forestier nu ai cum sa te rătăcești.

Pe marginea padurii din dreapta se vede traseul pe care am urcat...

...cu zoom



În fundal, Stația meteo "Lăcăuți"









Goru







...după cum ați văzut în imagini,traseul este de dificultate medie și ai ce vedea pe acolo, deci vi-l recomand!


TURE FAINE!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu